Hasan Mutlu: Bayrampaşa’da İsraf bitecek, hizmet gelecek!

BGSAM; Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Hasan Mutlu ile Bayrampaşa İlçesi ve ilçe halkına vereceği hizmetler üzerine konuştuk. BGSAM Başkan Vekili Nevzat ÖZTÜRK’ün Moderatörlüğünde yapılan röportajı sizlere sunuyoruz;

Açıklama yok.HASAN MUTLU BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Moderatör: Bugün BGSAM Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezinin yaptığı röportajımızı sizlere sunuyoruz.
Öncelikle BGSAM’dan bahsetmek istiyorum. Bugün yayın dünyamıza BGSAM adıyla Türklerin sesi olarak yayına giren bir haber sitesiyiz. Amacımız Türkün olduğu her yerde Türklerin sesi olacak bir haber sitesi Türk toplulukların buluşma noktası olacaktır. Burada Türklerin Hikâyeleri hayat bulacak, Türk Kültürü, Kadim Kültürümüz Milletimizle buluşacak inşallah. Bu nedenle bugün Bayrampaşa Belediye Başkan Adayımız Hasan MUTLU’yu ağırlıyoruz. Kendisi tanımaya, Bayrampaşa için yapmak istediklerini, yönetim anlayışını, projelerini konuşacağız.

Hasan MUTLU: Hoş bulduk Efendim. Öncelikle bana bu imkânı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Yine bugün 21 Mart Nevruz Bayramı yıldönümü olması dolayısıyla öncelikle vatandaşlarımızın, Türk Dünyasının, soydaşlarımızın Nevruz Bayramını kutluyorum.

Moderatör: Efendim sizler eğitimcisiniz. Halkın tabiri ile Hasan Hocasınız. Öncelikle sizlere Hasan Hoca olarak mı yoksa Hasan Mutlu, Başkanım diye mi hitap edelim.

Hasan MUTLU: Halkımızın bize olan “Hoca” teveccühü ve hitabı makbuldür. Halkımız bizi nasıl görüyorsa halkın içinden biri olarak “Hoca” olarak hitap edilmesinden onur duyarım. Ben yaklaşık 34 yıldır Bayrampaşa’da eğitimle uğraşıyorum. Bayrampaşa’nın her evinde bir öğrencim var, dokunmadığım gönül, girmediğim ev yok gibidir. O nedenle halkın gönlündeki “Hasan Hoca” olmayı tercih ederim. Başkanlık gelir, geçer.

Moderatör: Efendim çok yoğun çalıştığınızı biliyoruz. Başkanlık yarışı yoğun tempoyla devam ediyor. Sizler bize bir gününüz nasıl geçiyor? Kısaca anlatır mısınız?

Hasan MUTLU: Ben zaten hayatımda günlük 3-4 saat uyuyan birisiyim. Başkan Adayı olduktan sonra tabi ki daha da yoğun çalışıyoruz. Bir güne öncelikle sabah namazı ile başlıyorum. Sabah namazında her gün başka bir camide halk ile buluşuyorum. Sonrasında işyerime giderek günlük işlerimi düzene koyuyorum. Sonrasında seçim çalışmaları ile ilgili günlük programa başlıyorum. Meclis Adaylarımız, Parti Teşkilatımız olmak üzere yoğun bir şekilde halka dokunmak, onlarla buluşmak üzere, esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. İftarda STK’larla, toplum önderleri ve aile büyükleri ile bir araya geliyorum. Onlarla istişare ediyor, dinliyorum. Şunu gördüm bizim halkımız feraset sahibidir. Sorunları sadece dile getirmiyorlar, çözüm önerilerini de kendilerince sıralıyorlar. Bütün bunlar bizim için son derece önemlidir. Halkın iradesi, talepleri bizim için önceliklidir. Sonrasında birebir aile ziyaretleri yapıyoruz. Ta ki sahur vaktine kadar devam ediyor. Sahurda yine farklı gruplarla bir araya gelerek birlikte sahur yapıyorum. Sonrasında sabah namazı ve yeni bir gün başlıyor. Bu tempo içinde bazen ikindi ile akşam, bazen akşam ile teravih, bazen sahur ile sabah arası 1-2 saat dinleniyorum.

Moderatör: Efendim kaç yıldır Bayrampaşa’da ikamet ediyorsunuz. Bunu şunun için soruyorum. Belediye Başkanı “Şehrin Emini” demektir. Şehri yönetmeye talip kişi demektir. Yönetmeye talip olduğunuz Bayrampaşa’yı ne kadar tanıyorsunuz bunu öğrenmek istedim.

Hasan MUTLU: Ben bir eğitimciyim. Benim için öncelik çocuklar ve gençlik. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin en özel günlerini gençlerimize emanet etmiş. Kurtuluş Savaşı’nın başladığı 19 Mayıs’ı gençlere, TBMM’nin açıldığı 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiş. Çünkü bir ulusun gelişebilmesi için olmazsa olmaz olanlar eğitim, kültür, sanat ve spordur. Bunlar eksikse orası gelişemez. Ben 34 yıldır Bayrampaşa’da eğitimle uğraşıyorum. 34 yıl önce burada eğitim kurumu açtım. Bayrampaşalılar bizi bağrına bastı ve tam 34 yıldır buradayız. Bayrampaşa’nın 11 mahallesi var, yüzölçümü olarak 7 km uzunluğunda, 5 km genişliğinde bir alanı vardır. Ben bu alanın tamamını adım adım gezmiş, her aileye misafir olmuş, her ailede öğrencisi olan bir kişiyim. Aileler, gençler bizi çok iyi tanır. Şehri tanımayan bir kişi 5 yılda zaten ilçeyi zor tanıyor. Bu bakımdan biz Bayrampaşa’nın çocuğuyuz, buraya emek verdik, hizmet ettik. Halkımızın gönlünde yer ettik.

HASAN MUTLU’YA BULTÜRKTV’DEN PLAKET

Moderatör: Hasan Hocam, malumunuz “Kent Konseyleri” var. Bunların amacı, yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşerilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlamak iken bu konseylerde daha çok Valiler, Kaymakamlar, Kamu Kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı, adeta “körler sağırlar, birbirlerini ağırla” misali halk adına toplantıların yapıldığı ancak halka yönelik kararların alınmadığı, formalite halinde gelmiş durumdadır. Kent Konseyleri var.

Özetle; “konseyin amacı, kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek” olmasına rağmen bürokrasinin göbeklendiği, sadece KAYMAKAMIN veya KAMU KURUM TEMSİLCİLERİNİN katıldığı halktan kopuk bir işleyişe sahiptir.

Siz Başkan seçildiğinizde “KENT KONSEYİNİ” nasıl işler hale getireceksiniz.

Hasan MUTLU: Bu söylediğiniz son derece doğru. Zaman zaman bizler de iştirak ediyoruz. Bürokrasi bir araya geliyor, halk adına doğru dürüst karar alınmadan, kent konseyleri işlevsiz hale gelmiş durumdadır. Oysa sizin de ifade ettiğiniz gibi, “Kent Konseyleri” özellikle bu kentte yaşayan başta Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri, Şehrin ileri gelenlerinin, hâsılı tüm halk kesimlerinin katılımı ile gerçekleştirecek bir yapıya kavuşturacağız. Halk adına biz değil, halkın kendi kentine sahip çıkmasını, bu bilinçle hareket etmesinin önünü açacağız. Daha demokratik bir katılım ile yaşadığımız Bayrampaşa’yı daha medeni bir şehre nasıl dönüştürebiliriz, halkla birlikle bunu nasıl başarabiliriz” bunun yollarını arayacağız. Kent Konseyini mahalleler bazında toplayarak her mahallenin kendi geleceğini inşa etmesinin yolunu açacağız. Burada sadece Muhtarlar değil, Spor Kulüpleri, STK’lar, Mahalle İmamları, Esnaf Temsilcileri, Akil diye adlandırdığımız ileri gelenler, gönüllü kuruluş temsilcileri olmak üzere çok katılımcı, halkın söz söylediği, doğrudan demokrasiyi yaşadığımız bir işleve dönüştüreceğiz.

Moderatör: Efendim, Belediye Başkan Adayları seçilmeden önce, kapımız herkese açık, telefonum şu diye konuşuyorlar. Başkan seçildikten sonra telefonlarını değiştiriyorlar. Kapılarını kapatıyorlar, hatta kapıların yerine duvar örüyorlar, ulaşmak imkânsız hale geliyor.

Hasan MUTLU: Eğer Allah Başkan olmayı nasip ederse kesinlikle şeffaf bir belediyeciliği göstereceğiz. Kapımız halka açık olacaktır. Asla ulaşılmaz olmayacağız. Tabi burada şunu da ifade etmek lazım elbette kapımız açık olacak, vatandaş bize ulaşacak, ama her konuda Başkana ulaşmalarına gerek kalmayacak ekibimiz arasında iş birliği ve koordinasyon olacak, arkadaşlarımız kendi alanlarındaki konuları takip edecekler. Biz halkın Başkanı olma gayreti içinde olacağız, bundan emin olabilirsiniz.

Moderatör: Efendim, burada şunu söylemek isterim. Zaten Başkanlığa aday olan hiç kimse ben başkan seçildikten sonra kimse artık kapıma gelmesin demiyor, tam tersine kapılarının ardına kadar açık olduğunu ifade ediyorlar. Mahallenin birinde siyasi bir kişi konuşma yapıyor, sevgili vatandaşlarım söyleyeceklerim çok önemli not alın altını çizin diyor”. Tabi aradan beş yıl geçiyor aynı mahallede aynı siyasi konuşma yaparken vatandaş bu sözünü hatırlatıyor, not alın söylediklerimin altını çizin demiştiniz diyor. Siyasi, ”doğru, şimdi üstünü çizin” diyor. İnşallah sizler de böyle bir şey demeyeceksiniz. BGSAM olarak bu sözünüzü sizlere hatırlatacağız, bunun takipçisi olacağız.

Hasan MUTLU: Medya bizim için çok önemli eğer Başkan olmayı Mevla nasip ederse çalışmalarımızı takip edin, verdiğimiz sözleri yerine getirip getirmediğimiz konusunda bizi denetleyin, halkı aydınlatın. Ben Meclis Adaylarımıza şunu söyledim. Halka hizmet dışında bir düşünceniz varsa, bir menfaat uğruna bu yola girdiyseniz, halkın değerleriyle çatışma içine gireceksiniz yol yakınken dönün aksi halde ben direkt sizi partiden ve meclisten ihraç yoluna giderim. Bizim halkımıza dürüstlük, şeffaflık, adil ve sosyal belediyecilik vaadimiz var. Halkımızın bu beklentisine aykırı hareket edecek olanlarla yol yürümeyeceğimizi bilin dedim. Bunu her yerde de tekrar ediyorum.

Moderatör: Hasan Hocam, Bayrampaşa Belediyesinin, Belediyenin temizlik, kültür vb. alanlarında hizmet amacıyla çok sayıda araç kiralandığını biliyoruz. Ama bu araçların üzerinde belediyenin logosu yok. Sanki sivil araçlar, bunlar halktan gizleniyor mu? Siz Başkan seçilirseniz bu şekilde devam mı edeceksiniz, araç mı alacaksınız? Düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Hasan MUTLU: Çok güzel ifade ettiniz. Çok sayıda araç kiralandığı biliniyor. Ancak bu araçlar sivil araç olarak çalışıyor. Madem Belediye adına kiraladınız, niçin Belediyenin amblemi yok. Burada insanın aklına başka şeyler geliyor. Öncelikle araç kiralamanın maliyeti nedir bunun net olarak ortaya konulması lazım. Sonrasında bu kiralama yerine Belediyemize araç almanın maliyeti arasında kıyaslama yapmak lazım. Hangisi daha kamu yararına uygunsa onu hayata geçireceğiz. Şayet Belediye için araç kiralamak zorunda kalırsak da mutlaka bu araçların üzerine Belediye logosunu yapıştıracağız, kiralık araç olduğunu belirteceğiz ki halk bunları denetleyebilsin.

Moderatör: Belediye Başkanları göreve geldikten sonra şehrin her tarafında billboardlara asıyorlar, kendi reklamlarını yapıyorlar. Bazen tereddütte düşüyor insan, burada Belediye Başkanının kendi özel mülkü veya krallığı mı var ki sürekli kendini ön plana çıkarıyor. İl/İlçe Belediye Başkanından mı ibarettir? Siz de şehrin her tarafına boy boy resimlerinizi asacak mısınız? Buna niçin ihtiyaç duyulur? Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hasan MUTLU: Burada sizin aracılığınızla açıkça ifade edeyim. Gerçekten Belediye Başkanlarının şehrin her tarafına kendi resimlerini, afişlerini asmaları, billboardlarda boy göstermeleri doğru değil. Biz Başkan seçilirsek eğer, kesinlikle böyle bir şey göremeyeceksiniz. İlçemizin başarılı spor kulüplerini, sporcularını, iş adamlarını, öğrencilerini, hâsılı Bayrampaşa’da başarılı olan herkesi göreceksiniz. Başkan olarak kişisel reklam ve bu tür eylemlerden kesinlikle uzak duracağız. Halkımızın bunu böyle bilmesini isterim.

İbrahim SOYTÜRK – BULGARİSTAN -KAZANLIK https://linktr.ee/ibrahimsoyturkbg

Moderatör: Bildiğimiz kadarı ile Bayrampaşa Belediyesinde “Halk Günleri” uygulaması yok! Halk Başkana ulaşamıyor, derdini anlatamıyor! Diye serzenişte bulunanlar var. Siz Bayrampaşa’da “halk günleri” yapmayı düşünüyor musunuz? Nasıl bir uygulama yapacaksınız?

Hasan MUTLU: Biz biraz önce de ifade ettim, öncelikle kuracağımız ekiple aramızda koordinasyonu sağlayarak halkımızın tüm taleplerini dinleyeceğiz. Bununla ilgili olarak mutlaka bir halk günü yapacağız. O gün, vatandaşlarımız birebir dertlerini, şikâyetlerini, taleplerini bizlere, yetkili organlarımıza iletecekler. Bunları not alacağız ve makul olanları yapma gayreti içinde olacağız. Halk günlerimiz şeffaf ve basına açık olacaktır.

Moderatör: Hasan Hocam, tanıtım toplantısında “evlenecek gençlere 25 yaşına kadar düğünleri Belediyemiz tarafından yapılacak” diyorsunuz. Bunu açar mısınız? Nasıl uygulanacak. Belediye neleri üstlenecek?

Hasan MUTLU: Evet biz sözümüzün arkasındayız. Bugün bu ülkenin gençleri umutsuz ve mutsuz, ülkeyi terk etmek isteyenler var, aş iş bulamayanlar. Bu durumda evlenmek, düğün yapmak çok kolay değil, bugün düğün salonu kiraları almış başını gidiyor. Biz diyoruz ki gençlerimiz 25 yaşından önce yuvalarını kurabilsinler, düğün stresi yaşamasınlar, mutlu bir şekilde evlilik yapsınlar. Bunun için sosyal tesislerimizi gençlerimizin düğünlerine bedava açacağız. Gençlerimizin düğünlerini belediye olarak biz üstleneceğiz. Pe ki parayı nereden bulacaksınız. Belediyemiz kaynaklarında israfı ve yolsuzluğu kestiğimizde kaynaklarımız fevkalade, o nedenle kaynak sorunu yok. Sorun mevcut kaynağın verimli ve yerinde kullanma sorunudur. Kimse endişe etmesin biz gençlerimizi, sevenleri birbirine kavuşturmak için düğünlerini yapacağız. Buradan bir kez daha gençlerimize müjdeliyorum.

Moderatör: Başkanım Bayrampaşalı gençler şanslı diyelim. Biz düğün yaptık hanımla 3-4 sene düğün borçlarını ödeyemedik. Bir sürü de stresini yaşadık. Tabi burada şu soru da gelebilir, 25 yaşını geçmiş ama bekâr gençler, bizim gibi orta yaşlılar bize yok mu demezler mi?

Hasan MUTLU: Haklısınız, böyle bir talep de gelebilir. Burada gençler önceliğimiz, yarın Rabbim bize imkân verir, belki onlar için de puanlama sistemi getirerek belki hepsini değil de belli oranlarda onların da düğün masraflarını üstlenebiliriz.

Moderatör: Başkanım siz tanıtım toplantısında spor kulüplerine verilen desteği bir değil, beş değil, tam 10 kat arttıracağız diyorsunuz böyle bir para var mı nasıl vereceksiniz?

Hasan MUTLU: Biz sözümüzün arkasındayız. Tam 10 kat arttıracağız nasıl? Bayrampaşa Kulüpler Birliği’ndeki kulüplere 2018 yılında belediye tarafından yapılan yardım 222 bin TL. Aradan 6 yıl geçmiş, bu yıl verilen para 500 küsür bin TL. Enflasyon ve döviz malum kaç kat arttı. Ama sporculara ayrılan bütçe hala düşük. Üstelik belediye bütçesinin yüzde 2’si spora ayrılmış durumda. Bu da 3.6 milyon TL eder. Ama 500 küsur bin TL nerede 3,6 milyon TL nerede… 500 bin TL’lik bütçe de genel giderler dışında 18 kulüp arasında pay ediliyor. Dolayısıyla kulüp başına neredeyse 10-15 bin TL düşüyor. Biz bu bütçeyi en az 10 kat artıracağız. Spor bir ulusun, bir kentin, bir ilçenin marka değeridir.

Moderatör: Efendim bu arada bizleri izleyen vatandaşlarımızdan yoğun mesajlar geliyor. Tabi gündem yoğun Bulgaristan KAZANLIK ’tan bir vatandaşımız, “Mayıs Ayında GÜL FESTİVALİ” yaptıklarını, bunun 15 gün sürdüğünü şayet Başkan seçilirseniz festivale davete diyor, ayrıca bizi himaye edecek kardeş belediyelere ihtiyacımız var. Anayurdumuz ile kardeşliğimizi pekiştirecek kardeş belediyeye ihtiyacımız var diyor.” Şunu sormak istiyorum. Başkan seçilirseniz GÜL FESTİVALİNE katılır mısınız, buradan bizi izleyenlere bir şey söylemenizi istirham ediyorum. Ayrıca kardeş belediye konusunu değerlendirir misiniz?

Hasan MUTLU: Öncelikle bizleri izleyen Bulgaristanlı vatandaşlarımıza saygılarımı selamlarımı iletiyorum. Allah böyle bir görevi nasip ederse tabi ki katılmak isterim. Hatta Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (BULTÜRK) Genel Başkanı Rafet Ulutürk’le yıllar öncesine varan dostluğumuz var, hatta BULTÜRK Derneğinin kuruluşunda birlikte çalışmıştık. Bende BULTÜRK kurucusuyum. Yıl 2003. O nedenle Rafet Bey zaman zaman bizi onure ediyor. BULTÜRK Kurucusu diye, evet bende 33 kurucudan birisiyim. STK’larda görev almış birisi olarak hep sivil toplum örgütlerini destekledim. Rafet Beyin Bulgaristan Türkleri için yaptığı çalışmalar takdire şayan. O bölgeyi en iyi bilen o, o bizi oralara gidelim eksikler ne varsa seve seve yaparız, buradan söz veriyorum. Rafet Ulutürk kardeşimle ve sizlerle birlikte Rabbimin bize seçim zaferi nasip etmesi durumunda KAZANLIK GÜL FESTİVALİNE katılacağım. KAZANLIK şehrimizi kardeş şehir yapmak isterim ama burada şunu vurgulamak isterim. Kardeşlik paylaşmak, derelerine ortak olmak isterim laf olsun diye belki yüzlerce şehirle bugün Bayrampaşa Belediyesi kardeş şehir ilan edilmiş. Böyle bir şey istemiyorum. Gerçekten kardeş anlayışına uygun bir kardeş şehir olarak KAZANLIK’ı ilan etmek isterim.

İbrahim SOYTÜRK – BULGARİSTAN -KAZANLIK https://linktr.ee/ibrahimsoyturkbg

Moderatör: Hasan Hocam Osmanlı döneminde İstanbul Balkanların yönetim merkeziydi. Buradan yönetiliyordu. Halen Bayrampaşa’da çok sayıda Bulgaristan Türkü ve Balkanlardan göçe zorlandıkları için buralara, anayurtlarına yerleşen Vatandaşlarımız, onların hatırları, kedim kültürleri, topraklarına özlemi devam ediyor. Bu zamana kadar Balkan Türkleri yılda bir kez ve sadece Ramazanlarda ve iftarlarda hatırlandı, sizler de böyle mi yapacaksınız?

Hasan MUTLU: Cenabi-Hak bize Başkan olmayı nasip ederse Balkanların yönetim merkezi tekrar İstanbul olacak projelerimizi hayata geçireceğiz. Bunun için öncelikle Bayrampaşa’da Balkan Kültür Merkezi açacağız, burada Balkan ülkelerinin STK temsilcilerine yer vereceğiz, burada Balkan coğrafyamızdaki soydaşlarımızın tarihini, çektiği ıstırapları anlatan film, video, tarihi kaynak, kitap, vesika vb. sergilendiği ve ziyarete açık bir müze oluşturacağız. Kültür Gezileri düzenleyeceğiz, Balkan Türklerine yönelik yayınların çıkartılmasına öncülük edeceğiz, bu yönde yapılan çalışmaları teşvik edeceğiz, destekleyeceğiz.

Moderatör: Başkanım, Bayrampaşa’da Pankartlarınız kesiliyormuş doğru mu kim yapıyor bunları? Ne düşünüyorsunuz? Müsaadenizle şunu belirtmek istiyorum. Başkanlık yarışındaki tüm adaylarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar, emek harcıyorlar, para harcıyorlar. Birilerinin pankartlarını, afişlerini yırtmak inanın ne Müslümanlığa ne de insanlığa sığmaz. Bu düpedüz hak gaspı, kul hakkı, hırsızlıktı. Emeğe saygısızlık, emek hırsızlığı, kul hakkı yemektir. Bunu kim yapıyorsa yapsın bu söylediklerim hepsi için geçerlidir. Başkanım sizin değerlendirmeniz nedir?

Hasan MUTLU: Tabi böyle olaylar yaşıyoruz. Arkadaşlarımız yoğun çalışma içindeler. Her tarafa, herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Bu süreçte son zamanlarda bizim afişlerimizin yırtıldığını, pankartların yerlerinden indirildiğini görüyoruz. Pe ki bunu kim yapıyor. Geçen gece bir ihbar geldi, Emniyeti aradık olay yerine gittik, arkadaşlarımız da gelmişler. Bayrampaşa Belediyesinin aracı var orada aracın arkasında bize ait afiş ve pankartların toplandığın, yırtıldığını ve araca konulduğunu birebir gördük. Bunlar son derece çirkin, Belediyenin imkânlarını kendi seçim kampanyası için kullanmak, bu yetmiyormuş gibi başkalarının afiş ve pankartlarını belediyenin elemanlarına yırttırmak, kaldırtmak ne insafa ne insanlığa, ne siyasi etiğe sığmaz. Tabi bizim bakış açımız şu: Asla kimsenin afişine dokunmayacaksınız, kaldırmayacaksınız, zarar vermeyeceksiniz hatta ipi kopanları tamir edeceksiniz. Bu anlayışımızı, duruşumuzu devam ettireceğiz. Ama bizim afişlerimize karşı yapılan saldırıların kim, kimler tarafından niçin yapıldığının da farkındayız. Bunu halkımız da biliyor, görüyor, bunlara gereken cevabı sandıkta verecektir. Şunu biliyorum afişlerde değil, akıllarda, gönüllerde olmak daha önemlidir. Biz halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak görüyoruz. Bu anlayış için yola çıktık. Yoksa bir köşeye çekilip emekliliğin tadını çıkarabilirim. Ama millete vefa ve hizmet borcumuz var, halkımızın talep ve teveccühü var. Bu bizi yollara düşürdü, koşturacağız, Allah’ın izni, halkımızın desteği ile kazanacağız.

Moderatör: Başkanım Bayrampaşa’nın sembollerinden “Bayrampaşa Enginarı” vardı. Siz bu konuda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Hasan MUTLU: Bayrampaşa Enginarı ismini ilk kez üretildiği İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinden almış, tabi bu bahsettiğimiz 1900’lü yılların başı. Hikâyeye göre, Bayrampaşa’da çok güzel ve lezzetli enginarlar yetişirmiş. Bu lezzetli enginarların fideleri zamanla Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış. Bursa’da başlayan, İzmir’den Ankara’ya, hatta Kıbrıs’a bile götürülen fideler ülkemizde Bayrampaşa enginarının geniş bir alanda yetişmesi ile sonuçlanmış. Şimdilerde Bayrampaşa enginarları yetiştiği illerin isimleri ile örneğin Bursa Bayrampaşa Enginarı, İzmir Bayrampaşa Enginarı gibi, anılıyor. Vücuttaki kanı temizleyen, toksinleri atan, karaciğer, böbrek, safra kesesi ve bağırsakların çalışmasına yardımcı olan enginarı biz çok seviyoruz. Önceleri Bayrampaşa’mızda Enginar heykeli vardı. Bu kaldırıldı, yerine saat kulesi yapıldı. Bizler Başkan seçilirsek Bayrampaşa Enginarının üretimine yönelik alanlar oluşturacağız, teşvik edeceğiz, yoğun bir tanıtım yapacağız.

Moderatör: Başkanım programımızın sonuna yaklaşıyoruz. Son olarak Bayrampaşa için tanıtım toplantısında kamuoyu ile paylaştığınız projelerinizi özetler misiniz? Bir de Kırcaali’de Türk Mezarlığı var, berbat durumda, içinde inekler otluyor, hemen yanında Bulgar Mezarlığı var, koruma altına alınmış belediye görevlileri var. Daha önce Bayrampaşa Belediyemize defalarca bu konuda bir şeyle yapmasını söyledik. Maalesef olmadı. Çünkü mezarlılar sadece ölülerden ibaret değil, o toprakların sahipleridir, yılmaz bekçileridir toprağın kara bağrında yatanlar. Dolayısıyla bu konuda bir çalışmanız olacak mı bunu da açıklamanızı isterim.

Hasan MUTLU: Ben bir eğitimciyim. Benim için öncelik çocuklar ve gençlik. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin en özel günlerini gençlerimize emanet etmiş. Kurtuluş Savaşı’nın başladığı 19 Mayıs’ı gençlere, TBMM’nin açıldığı 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiş. Çünkü bir ulusun gelişebilmesi için olmazsa olmaz olanlar eğitim, kültür sanat ve spordur. Biz;

·       Belediye’de israfı bitireceğiz.

·       Bayrampaşa’da meydan Projelerimizle halkı rahatlatacağız.

·       Halkla birlikte kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz, estetik ve prestijli caddeler oluşturacağız.

·       Trafik sıkışıklığını ve sorunlarını çözeceğiz.

·       Okullarımızın, park ve bahçelerimizin güvenliğini sağlayacağız.

·       Tramvay hattını Eyüp Sultan’a bağlayacağız.

·       Bisiklet severlere bisiklet yolları yapacağız.

·       Engelli vatandaşlarımızın huzur içinde yaşayabileceği bir kent oluşturacağız, önlerindeki tüm engelleri kaldıracağız.

·       Âtıl ve bakımsız durumdaki, Aile Sağlığı Merkezlerimizi gerekli bakım ve onarımdan geçirerek modern hale getireceğiz.

·       Park, oyun ve dinlenme alanlarını arttırarak daha yeşil bir Bayrampaşa oluşturacağız.

·       Gençlerimize yönelik olarak; yönetimde söz hakkı vereceğiz, gençler için eğitim merkezleri açacağız, spor merkezleri kuracağız, gençler için konserler, gençlik kulüpleri kurulacak.

·       Gençler için psikolojik destek hizmetleri, istihdam alanları açılacak.

·       Tüm park, meydan ve sosyal alanlarda ücretsiz internet verilecek.

·       Gençlere Balkan, Anadolu ve kültür turları düzenlenecek.

·       25 yaşına kadar ki gençlerin düğün için sosyal tesisler ücretsiz tesis edilecek.

·       BAYGEM ve Bilgi Evleri gibi yerler üzerinden gençlere rehberlik hizmeti sunarak, özel kurslarla hem sanat hem spor hem kültür-sanat alanında onları geliştirmeye çalışacağız.

·       Yaz okulları açılacak.

·       Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri açılacak.

·       Kırtasiye ve forma desteği sağlanacak.

·       Okullarımızdaki ihtiyaç sahibi velilerin çocuklarına günlük erzak yardımı sağlanacak.

·       Ücretsiz LGS, YKS Kursları açılacak.

·       Okullara temizlik elemanı verilecek.

·       Okullarımızın çevre ve peyzaj düzenlemeleri ile küçük onarımları Belediyemizce yapılacak.

·       Şehir dışına gidecek Üniversite öğrencilerimiz için gidiş-geliş ücreti verilecek.

·       Fuar ve sergi alanları oluşturulacak.

·       Pazar yerleri yenilenecek, servisler sağlanacak.

·       Pazar yerlerine hijyenik wc, lavabolar, huzurlu alış-veriş alanları oluşturulacak.

·       İhtiyaç sahipleri için, düzenli kumanya yardımı, yapılacak.

·       İstihdam ofisi oluşturulacak.

·       Bayrampaşa Enginarı tekrar dünyaya tanıtılacak.

·       Ücretsiz sağlık taramaları vb. arttırılacak.

·       Sosyal Belediyecilik yapılacak.

·       İhtiyaç sahiplerine çocuk bez yardımı yapılacak.

·       Taziye yerlerinde ve cenaze sahiplerinin istediği yerlere cenaze yemeği hizmeti verilecek.

·       Kadınlara yönelik meslek edindirme merkezi yapılacak.

·       Yaşlı ve hastalarımıza evde sağlık ve bakım hizmeti verilecek.

·       Ücretsiz ulaşım imkânı sunulacak.

·       Sağlık için refakatçi desteği verilecek.

·       Yalnız yaşayanlara yönelik aşevi ve dayanışma etkinlikleri yapılacak.

·       Hayvanlara yönelik veterinerlik hizmeti, rehabilitasyon merkezleri, pati parkları, barınaklar yapılacak.

·       Bağımlılıkla mücadele konusunda Yeşilay’la iş birliği yapılacak.

·       Bağımlı gençlere yönelik rehabilite çalışmaları yapılacak.

·       Parklar aydınlatılacak, güvenlik sağlanacaktır.

Bayrampaşa yıllar önce bir kentti, Gaziosmanpaşa, Esenler gibi ilçeler köydü. Aradan 25-30 sene geçti. Onlar kent, biz köy olduk. 39 ilçe arasında meydanı olmayan tek ilçeyiz. Akşam 6- 7’den sonra hayat bitiyor. Çocuklarımız arkadaşlarıyla oturup, sohbet edip, sosyalleşebilecekleri bir alan bulamıyorlar. Kadınlar eve hapsolmuş durumda. Kentsel dönüşüm yapılamamış, insanlar en az 50-60 yıllık evlerde yaşıyor ve adeta deprem olmasın diye dua ediyorlar. Ambulans, itfaiye aracı bile giremeyen sokaklarımız var. Yerinde dönüşüm ile otopark ve yeşil alan sorunlarını çözecek. Sokaktaki vatandaş, “60 yıldır buradayım, sokağıma bir çivi dahi çakılmadı” diyor. Yönetimdeki partinin 2014, 2019 ve 2024 seçim vaatleri bile yıllardır değişmedi, aynı. Biz vaatte bulunmuyoruz. Biz insana dokunan, gerçekçi ve ayakları yere sağlam basan projelerle geliyoruz. Bayrampaşalılar artık değişim istiyor. 34 yıldır Bayrampaşa’da eğitim işi yapıyorum. Bayrampaşalılar bugüne kadar bana en değerli varlıklarını, çocuklarını emanet ettiler. Ben de onlara diyorum ki; Bu kez bana oylarınızı ve Bayrampaşa’yı emanet edin. Onların 23 yıldır yapamadıklarını 5 yılda yapacağımızın sözünü veriyorum.

Moderatör: Hasan Hocam, çok keyifli bir röportaj yaptık. BGSAM olarak teşekkür ediyoruz. İnşallah başka röportajlarda birlikte olmak isteriz.

Hasan MUTLU: Ben teşekkür ediyorum. Bana bu imkânı verdiğiniz için. Vatandaşlarımız yıllarca en değerli varlıklarını emanet ettiler, inşallah bu sefer şehri emanet edecekler, Belediye Başkanlığını verecekler, bunda en ufak tereddüdümüz yok. Biz elimizden gelen çalışmaları yapacağız, hani Selahaddin Eyyubi’nin atına binip nehire doğru sürerken askerlerine hitaben; “Biz seferden sorumluyuz, zaferden değil” dediği gibi biz yola çıktık, halkımız uygun görürse hizmete talibiz. Vatandaşlarımızın, Türk Dünyasının Nevruz Bayramını bir kez daha kutluyorum, Ramazan’ın tüm güzellikleri ile devam etmesini, Cenabi Allah’ın bizi Ramazan Bayramı’na günahlardan arındırarak ulaştırmasını temenni ediyorum.

https://www.facebook.com/watch/?v=781278550108712&ref=sharing 

https://linktr.ee/ibrahimsoyturkbg 

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.